Randy Morren wint klassieker in Hummelo

Op zondag 23 juni reden we mee met de Classic Cross bij TCD Hummelo. Het was een warme dag. Het sfeervolle circuit was optimaal voorbereid en werd voor de training en elke manche gesproeid. De baan werd in de loop van de dag zwaarder. Met 22 deelnemers waren alle ingrediënten aanwezig voor een ware klassieker.
De rivalen Ian Oudeman en Randy Morren waren aan elkaar gewaagd. Ian won de eerste manche en Randy de tweede. Hiermee pakte Randy de dagwinst, maar bleef het puntenverschil in het klassement gelijk. TCD-leden Wesley Jordens en Sybren Peerdeman streden op hun thuisbaan om de derde plek. Sybren pakte in de eerste manche de derde plek en begon de tweede manche goed met de kopstart. Hij kon de druk van Wesley niet weerstaan en die ging er met de derde plek vandoor.  Het podium werd daarmee: 1. Randy Morren 2. Ian Oudeman 3. Wesley Jordens. De kopstarts waren voor Randy Morren en Sybren Peerdeman.

Deze wedstrijd reden John den Ouden, Finn Wentink en Jeanny van den Hove hun eerste wedstrijd in de Bonenberg Cup. Zij konden alledrie beide manches goed meekomen. De twaalfjarige John, die op zijn thuisbaan was uitgenodigd als gastrijder, leverde op zijn 85 cc Suzuki zelfs een heel knappe prestatie met een zesde en achtste plek. Dat belooft wat voor volgend jaar.