Proefdraaien maakt Carlo Hulsen trots

De Bonenberg Cup bestaat 23 jaar. Steeds opnieuw melden zich jongens en meisjes die kennis willen maken met motorcrossen. Gert jan Bonenberg zet ze op een motor en laat ze oefenen op het baantje achter de winkel. De volgende stap is de crossbaan op en misschien wel wedstrijden rijden. Best spannend en hoe werkt dat eigenlijk allemaal? Dit jaar was de groep nieuwelingen zo groot dat we bij de Bonenberg Cup dachten dat het een goed idee was om een keer proef te draaien. Wat gebeurt er allemaal bij een wedstrijd? Trainen, opstellen in de fuik, opstellen voor de start, starten en manches rijden. En dat is wat we op zaterdag 12 juni in Lelystad hebben gedaan. 

Onder begeleiding van Carlo Hulsen en met medewerking van MC Flevoland werden alle stappen van een wedstrijd geoefend. Na de warming-up - de training bij een wedstrijd - verzamelden alle deelnemers op het startveld. Daar legde Carlo de startprocedure uit en vervolgens het starten zelf. Alle deelnemers konden een aantal proefstarts maken om het gevoel van het starten te ervaren.

De volgende stap was het rijden van manches met een echte start, het rondenbord en de finishvlag. Er was een startbord voor het 15 en 5 seconden signaal. Het vallen van het starthek werd door Carlo nagebootst door een grote steen te laten vallen. In drie kleine groepen werd drie keer een korte manche gereden, inclusief het trekken van lootjes voor het opstellen in de fuik. Alles liep gesmeerd, mede dankzij de hulp van ouders die de vlagposten bezetten, de fuik regelden, de start- en finishsignalen gaven en ook enthousiast aanmoedigden.

Tijdens de manches werd er als in een echte wedstrijd gestreden voor elke positie. Er werd niet om prijzen gereden, maar toch waren op deze ochtend veel overwinningen te vieren. Behalve de negen winnaars van de manches werd wedstrijdspanning overwonnen en gewoon veel plezier beleefd aan het motorcrossen. Carlo Hulsen bedankte na afloop alle deelnemers, ouders, begeleiders en MC Flevoland voor de geslaagde ochtend. Hij herhaalde een aantal keren dat hij trots was op ieders inzet en het verloop van de hele oefening.

Bekijk de foto’s (https://photos.app.goo.gl/dtALw5EQkmDk7JwB7).

Lees het verloop van een wedstrijddag (http://www.bonenbergcup.nl/pg-12902-7-118312/pagina/wedstrijddag.html) nog eens na.

 

210612_Proefdraaien Lelystad_038 210612_Proefdraaien Lelystad_038