Eindelijk los in Berghem

Op zondag 4 juli 2021 konden we eindelijk weer los na bijna anderhalf jaar verplichte pauze. De DMX Zuid wedstrijd bij SRMV Berghem was de plek waar het gebeurde. Deze zware baan was gelijk het debuut in de Bonenberg Cup voor 9 deelnemers. Dat maakte de wedstrijd extra spannend. De trainingen en het oefenen van het wedstrijdverloop en de startprocedure hadden effect. Met daar bovenop een stuk doorzettingsvermogen van de deelnemers reed iedereen 2 manches uit. Er werd volop gestreden op alle fronten. Gijs Oud Ammerveld kwam beide manches als winnaar over de finish. Thijs Schoones, Sibe Steenstra en Sybren Peerdeman volgden twee keer in dezelfde volgorde. In de rest van het veld werd volop gestreden. Beide manches werd veel van positie gewisseld. Iedereen knokte voor zijn plek en om de finish te bereiken. De tweede manche dreigde verstoord te worden door regen uit een donkere wolkenlucht. Op een paar vliegende partytenten en luifels na zorgde de bui niet voor overlast.  

Het podium werd gevuld door: 1. Gijs Oud Ammerveld 2. Thijs Schoones 3. Sibe Steensma. De kopstarts waren voor Thijs en Gijs.

Bekijk de uitslag (http://www.bonenbergcup.nl/pg-12902-7-10110/pagina/uitslagen.html) en de foto’s (https://photos.app.goo.gl/SLT2s8cN611gDmWYA).

210704_wedstrijd Berghem_056 210704_wedstrijd Berghem_056