Sybren Peerdeman opent seizoen met winst in Ermelo

Op zaterdag 2 april 2022 was het eindelijk zover. Een openingswedstrijd bij MC Volgas in Ermelo in het eerste weekend van april. De sneeuw was verdwenen, maar het was de hele dag erg koud. Daar hadden de deelnemers natuurlijk weinig last van, want die gingen volop de strijd aan.

In de eerste manche pakte Sybren Peerdeman de kopstart. Jurre Postma nam de leiding snel van hem over en liet die niet meer los. Indy Morren volgde het duo lange tijd en moest enkele ronden voor het einde alleen Milan van den Berg voorbij laten gaan. De rest van de het veld volgde met wisselend succes. Een aantal reden gestaag naar de finish en anderen worstelden met de knippen en de sporen.  

In de tweede manche kwam Anko Heinhuis goed achter het starthek vandaan. Sybren nam de leiding in de eerste ronde over. Jurre en Indy kwamen samen ten val en konden de strijd niet hervatten. Iwan Heinhuis nam de positie van zijn broer over en lag op koers om tweede te worden. Hier stak Milan in de laatste meter voor de finish een stokje voor. Max Timmer wist de vierde plek te veroveren. Rick van de Kamp werd netjes zesde achter Anko.

Het podium werd gevuld door 1. Sybren Peerdeman 2. Milan van den Berg 3. Iwan Heinhuis.

 

Bekijk de foto’s (https://photos.app.goo.gl/qc1SZof6uzcYFkC87) en de complete uitslag (https://www.bonenbergcup.nl/pg-12902-7-10110/pagina/uitslagen.html).

  

220402_wedstrijd Ermelo _025 220402_wedstrijd Ermelo _025