Jurre Postma wint wedstrijd vol drama in Nunspeet

Op zaterdag 9 april 2022 werd met DMX Midden de wedstrijd bij MC Nunspeet gereden. Donderdags had het nog flink geregend. Door hard werk aan de baan kon de wedstrijd doorgaan. Er stond een koude wind en er kwamen regelmatig korte, soms felle buien over. Dit maakte de baan die al zwaar is nog zwaarder.

De eerste manche begon met een kopstart van Sybren Peerdeman. Na één ronde nam Jurre Postma de leiding over en die gaf hij niet meer af. Max Timmer hield de hele manche goede aansluiting en pakte de derde plek achter Sybren. Na een matige start maakte Sem Mulder een opmars naar de vijfde plek achter Wesley Jordens.

In de tweede manche pakte Sem Mulder de kopstart. Net als in de eerste manche nam Jurre Postma snel de leiding over en reed hij probleemloos naar de dagwinst. Sem reed een sterke manche en bezette lang de tweede positie achter Jurre. In de voorlaatste ronde bleek dat zijn mecanicien het brandstofverbruik van zijn motor iets te optimistisch had ingeschat, zijn motor schee ermee uit. Max Timmer reed wederom een sterke manche en schoof op naar de tweede plek. Dat duurde echter niet lang, want door een ongelukkige val moest hij de strijd staken. Wesley Jordens kreeg zo de tweede plek in handen. Milan van den Berg werd derde voor Sil Peters.

Het podium zag er na al het drama in de tweede manche als volgt uit:
1. Jurre Postma
2. Wesley Jordens 
3. Sybren Peerdeman  

In deze wedstrijd hebben Jim Oud, Jort Wijma en Roan Klarenbeek hun eerste wedstrijd in de Bonenberg Cup uitgereden. Dat was onder deze zware omstandigheden een hele knappe prestatie.

Bekijk de foto’s (https://photos.app.goo.gl/hkxnaQDkQfaZru2C7) en de volledige uitslag (https://www.bonenbergcup.nl/pg-12902-7-10110/pagina/uitslagen.html). 

220409_wedstrijd Nunspeet_084 220409_wedstrijd Nunspeet_084