Sybren Peerdeman wint in drijfnat Elshout

Op zondag 5 juni 2022 namen we met DMX Zuid deel aan het evenement van MC Heusden in Elshout. De baan was uitgezet op een grasland. Na een lang startveld en een scherpe bocht was een wave sectie aangebracht. Verder moesten de deelnemers vooral wennen aan de stukken waar het gras nog was blijven staan. We installeerden ons in het ruime rennerskwartier in de hoop dat de voorspelde hevige buien deze plek links zouden laten liggen. Helaas kwam die hoop niet uit. Het werd een onstuimige Pinksterdag. Tijdens de training en de eerste manche was het nog droog. Daarna begon het te regenen en het ging steeds harder. De tweede manche werd ondanks de slechte omstandigheden gereden. Het gras was inmiddels veranderd in een zwarte, gladde baan met diepe sporen. 

In de eerste manche stak Sybren Peerdeman het lange startveld als eerste over. Hij nam daarna soepel de wave sectie en sloeg gelijk een gat met de rest van het veld. Hij wist zo tot de finish de eerste plek te behouden. Wesley Jordens, Jurre Postma en Milan van de Berg streden om het gat met Sybren dicht te rijden, maar ook onderling. Jurre bemachtigde uiteindelijk de tweede plek, gevolgd door Milan en Wesley.

In de tweede manche waren de omstandigheden compleet anders. Sybren herhaalde ondanks dat zijn tactiek van de eerste manche en behaalde met een tweede manchewinst de dagoverwinning. Dit keer volgde Wesley op korte afstand. Milan pakte opnieuw de derde plek. Ondanks de slechte omstandigheden en het worstelen met de gladde baan en de diepe sporen reed iedereen de wedstrijd uit.

Het podium werd gevormd door:
1. Sybren Peerdeman
2. Wesley Jordens
3. Milan van de Berg     

Bekijk de volledige uitslag (https://www.bonenbergcup.nl/pg-12902-7-10110/pagina/uitslagen.html) en de foto’s (https://photos.app.goo.gl/H8n5eFHx3Z62Extz9).

220605_wedstrijd Elshout_077 220605_wedstrijd Elshout_077