Jurre Postma kampioen Bonenberg Cup 2022

Op zaterdag 1 oktober werd Jurre Postma uitgeroepen tot kampioen van de Bonenberg Cup 2022. Hij zou die dag zijn koppositie in het klassement nog één keer moeten verdedigen, maar dat kwam er niet van. In één van de droogste jaren van de eeuw werd de derde wedstrijd in vier weken wegens teveel regen afgelast. Gert jan en Corrie Bonenberg zochten hem thuis op om de bloemen voor het kampioenschap te overhandigen.

Tijdens de laatste wedstrijd die op 24 september in Nunspeet werd verreden  heeft Jurre laten zien dat hij het kampioenschap echt verdiend heeft. Ondanks een ongelukkige start in de eerste manche reed hij overtuigend naar de winst in de tweede manche. In totaal won Jurre twee van de acht wedstrijden van dit seizoen en hij kwam negen manches als eerste over de finish. De strijd om het kampioenschap was van het begin tot het eind spannend. Milan van den Berg en Sybren Peerdeman wonnen elk drie wedstrijden en eindigden op de tweede en derde plek in het klassement.

Dit seizoen hebben in totaal 30 jongens en meiden deelgenomen aan één of meer wedstrijden. Negen van hen reden dit seizoen hun eerste wedstrijd in de Cup, in de meeste gevallen hun eerste wedstrijd ooit. En dat is waar de Bonenberg Cup om begonnen is: jongeren kennis laten maken met de motorcross sport. Binnen enkele jaren gaan ze mede dankzij de trainingen van Carlo en Carlos Hulsen steeds beter rijden en soms strijden ze dan al mee om het podium of het kampioenschap.

Bekijk de uitslagen (https://www.bonenbergcup.nl/pg-12902-7-10110/pagina/uitslagen.html) en het eindklassement (https://www.bonenbergcup.nl/content/12902/download/clnt/101066_Klassement_2022.htm). In het klassement zijn gastrijders niet opgenomen.

Kampioen Bonenberg Cup 2022 Kampioen Bonenberg Cup 2022